Fyllda dadlar med brie, valnötter och honung

NYHET
Fyllda dadlar med brie, valnötter och honung
Foto: Köket.se
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Fyllda dadlar med brie, valnötter och honung

6 ingredienser

20 min

Ett tilltugg som är perfekt att servera till adevntsminglet eller till självaste julafton. Sött, salt, mjukt, knaprigt... ja här får man ju allt i en och samma munsbit!

Ingredienser

Håll skärmen tänd
  • 15 dadlar
  • 250 g brieost
  • honung
  • valnötter, finhackade
  • flingsalt
  • rosmarin

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skär ett snitt i dadlarna och ta bort kärnorna. Fyll varje dadel med en skiva brieost och lägg i en ugnsform. Ringla på honung och strö över valnötter.
  3. Grädda i ugnen i ca 10 minuter, tills osten har smält.
  4. Strö över flingsalt och toppa med rosmarin. Avnjut gärna ljummen!