Fylld zucchini med parmesankräm och bönor
Fylld zucchini med parmesankräm och bönor
13 ingredienser
30 min
Vego när det är som bäst! Fylld zucchini med massvis av smak som serveras med en ljuvlig parmesankräm och gremolatabönor!
Se Siri Barje laga receptet

Ingredienser
- 2 zucchini, stora
- 1 gul lök
- 1 morot
- 3 klyftor vitlök
- 1 burk krossade tomater
- 1 knippe persilja
- 2 burkar cannellinibönor
- 1 citron (skal och saft)
- 1 bit parmesanost
- 2 dl majonnäs
- olivolja
- salt
- peppar
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Dela zucchinin på längden och gröp ur den. Hacka innanmätet.
- Hacka löken och riv moroten. Hacka stjälkarna på persiljan.
- Stek grönsakerna och zucchiniinnanmätet på hög värme tills löken är genomskinlig i olja.
- Häll på en burk krossade tomater. Koka ihop till en torr sås. Smaka av med salt och peppar.
- Fyll zucchinin med röran, ringla över olivolja och riv över parmesan. Baka i ugnen i 15 min.
- Skölj bönorna. Hacka resterande persilja, spara lite till servering.
- Blanda med bönorna, riv i 1 vitlök, skalet och saften från 1 citron, salt, peppar och olivolja. Låt stå.
- Riv 1 dl parmesan, blanda med majonnäs. Droppa i lite citronsaft och salt.
- Servera zucchinin med bönorna och krämen.