Fylld rullad aubergine

1 röst
4
Fylld rullad aubergine
Foto: TV4

Det här är en läcker vegetarisk varmrätt som du kan servera med en god sås, exempelvis tomatsås.

4
4 portioner

Du behöver

  • 2 aubergines
  • salt
  • vitpeppar
  • olivolja
  • 1 förp halloumiost
  • 10 soltorkade tomater, i olivolja
  • 1 kruka färsk basilika
  • 0,5 dl parmesanost, riven
  • 0,5 dl riven ost, som smälter bra

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skiva auberginerna i 1/2 cm tunna skivor strö salt över. Låt vila i 10 minuter. Skölj och torka.
  2. Pensla skivorna med olivolja. Hetta upp en grillpanna och grilla aubergineskivorna i någon minut på varje sida så att de blir mjuka. Krydda med salt och svartpeppar. Skär halloumin i bitar och lägg en bit på varje aubergineskiva. Lägg på en soltorkad tomat och några basilikablad och rulla ihop.
  3. Lägg i en smord ugnssäker form. Strö på parmesan och riven ost. Gratinera i ugnen i ca 15 minuter.
26 januari 2009