Fylld kycklingfilé i airfryer

NYHET
Fylld kycklingfilé i airfryer
Foto: Jens Peter Engedal
Britt Andersen profilbild
Britt Andersen profilbild

Fylld kycklingfilé i airfryer

8 ingredienser

40 min

Fyll din kycklingfilé med något gott och vips så har du en riktigt festlig helgrätt att bjuda gästerna på. Baka till perfektion i airfryern och servera med potatis och en god sallad.

Tips! Fyll kycklingen med dina favoriter - mozzarella, soltorkad tomat, pesto, allt är möjligt!

Ingredienser

portioner
  • 2 kycklingbröstfiléer [ca 450 g]
  • 1,5 dl babyspenat
  • 100 g färskost (smaksatt med lök och örter)
  • 2 salladslökar
  • 0,25 röd paprika
  • svartpeppar
  • chiliflakes
  • 6 skivor serranoskinka

Gör så här

  1. Skär ett djupt snitt på längden i varje kycklingbröstfilé, men utan att skära igenom hela vägen.
  2. Skölj spenaten och krama ur vätskan. Hacka den och fördela i snittet på varje kycklingfilé.
  3. Blanda cream cheese med tunt skivad salladslök och finhackad paprika i små tärningar till en ostkräm. Fördela ostkrämen ovanpå spenaten i varje filé och packa till ordentligt. Det gör inget om lite fyllning sticker ut. Krydda med grovmalen svartpeppar och eventuellt chiliflakes.
  4. Linda 3 skivor serranoskinka runt varje fylld kycklingfilé.
  5. Lägg filéerna i airfryern. Sätt temperaturen på 180 grader och grilla i 25 minuter. Låt vila ett kort tag före servering.