Fylld kyckling i ugn

Fylld kyckling i ugn
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Fylld kyckling i ugn

15 ingredienser

Det här är en mycket lättlagad rätt, fast den tar lite tid att åstadkomma. Perfekt söndagsmat, när man går hemma och pysslar med annat samtidigt.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner
  • 1 färsk kyckling (på 1,5 kg)
  • olja
  • salt
  • vitpeppar

Fyllning:

  • 4 skivor vitt bröd
  • 1 gul lök
  • 12 klyftor vitlök
  • 50 g svamp
  • smör, att steka i
  • 2 msk persilja, finhackad
  • 1 äpple
  • 2 ägg
  • salt
  • vitpeppar

Till servering:

  • 1 kg potatis

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Skala potatisen och skär den i klyftor. Lägg potatisklyftorna i kallt vatten.
  2. Smula sönder det vita brödet. Skala och hacka den gula löken och vitlöken fint. Hacka svampen. Fräs lök och svamp i smör. Blanda ner i brödsmulorna. Hacka persiljan fint. Kärna ur och skär äpplet i ytterst små tärningar. Blanda ner i brödblandningen och krydda med salt och peppar. Knäck äggen i en bunke och vispa dem. Rör ner äggvispet i brödblandningen.
  3. Sätt ugnen på 200°. Häll av vattnet från potatisklyftorna och torka dem i en handduk. Smörj en ugnssäker form och lägg i potatisklyftorna. Gnid in kycklingen med salt och peppar och lägg den i formen. Fyll kycklingen med fyllningen och stek den i ugnen i 1 timme och 10 minuter. Pensla med olja var 20:e minut.