Fylld julskinkpotatis
Fylld julskinkpotatis
8 ingredienser
En perfekt resträtt under julen när man börjar tröttna på att skära i skinkan. En kraftigare sallad passar till, varför inte pröva lättkokt savoy- eller grönkål i den.
Ingredienser
- 6 potatisar
- 300 g julskinka
- 2 msk margarin
- 0,5 dl grädde
- 1 msk senap
- 1,5 dl ost, riven
- salt
- peppar
Gör så här
- sätt ugnen på 250°. Baka potatisarna färdiga. Låt dem svalna. Skär ett lock i varje potatis och gröp ur hälften av innehållet med sked.
- Finhacka skinkan. Mosa hälften av potatisen och blanda det med de finhackade skinkresterna, smöret och grädden till en mjuk smet. Rör ner senapen. Krydda eventuellt. Fyll potatisarna med moset.
- Strö lite ost överst och gratinera potatisarna i ugnen tills osten smält och blivit fint brun.