Fudge med lagerblad

koket.se
Fudge med lagerblad
Foto: Frida Wismar
Adam Thulin
Adam Thulin

Fudge med lagerblad

9 ingredienser

45 m

"Jag gillar att ge efterrätter smaker man ofta förknippar med annat än just desserter. Lagerblad är för mig starkt förknippat med grytor, eller som smaksättning när man kokar hederlig kokkorv. Här har jag valt att använda mig av lagerblad i fudge, vilket blir väldigt gott och spännande. Den här fudgen är perfekt att ställa fram på bordet för att dela på efter middagen." /Adam Thulin

Ingredienser

portioner6 - 8
  • 1-2 vaniljstänger
  • 100 g vit choklad
  • 3 dl grädde
  • 2,5 dl strösocker
  • 1 dl ljus sirap
  • 6-8 lagerblad
  • 50 g smör
  • 3 krm salt
  • neutral olja

Gör så här

  1. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Hacka chokladen.
  2. Koka grädde, socker, sirap, lagerblad och vaniljstång och -frön till 123 grader. Rör om då och då.
  3. Sila blandningen och tillsätt den hackade vita chokladen, smör och salt.
  4. Häll smeten i en oljad form och låt den svalna i kylskåpet tills den har stelnat.
  5. Skär bitar av fudgen i önskad storlek.