Fudge med dulse och mese
Fudge med dulse och mese
10 ingredienser
40 m
Ljuvlig fudge med mörk choklad kommer gör sig fint i helgen. Perfekt godis som snabbt bli en ny favorit.
Ingredienser
- 5 dl strösocker
- 2,5 dl standardmjölk
- 1,5 dl vispgrädde
- 0,5 dl ljus sirap
- 3 msk messmör (eller mese)
- mörk choklad
- 0,5 tsk havssalt
- 1 msk dulseflingor
- 1 msk dulseflingor
- 0,25 dl kronblad, torkade av vresros
Gör så här
- Klä först en limpform med bakplåtspapper.
- Blanda socker mjölk, grädde, sirap och mese (messmör) och koka upp på svag värme under omrörning.
- Sluta röra när det kokar. Låt koka 30–50 minuter.
- Fyll ett glas med kallt vatten. När du häller kolasmet i glaset och det bildar trådar är smeten klar. Ställ åt sidan 5 minuter.
- Rör sedan smeten kraftigt med träslev tills den är glanslös. Bred ut i formen.
- Smält choklad i vattenbad och häll det över fudgen. Strö över flingsalt, dulseflingor och smulade vresrosblad. Låt svalna. Skär i rutor och förvara svalt.