Fryst portvinskräm med mandelspån

14 röster
45 min

En underbar fryst kräm med smak av portvin, det perfekta avslutet till vilken middag som helst! 


Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Visa mer
45 min

Du behöver

  • 0,5 dl socker
  • 3 äggulor
  • 1 dl vitt portvin
  • 1 tsk citronskal, rivet
  • 3 dl vispgrädde, vispad
  • 25 g mandelspån, rostade
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Vispa äggulor och socker. Ställ skålen i kokande vattenbad och fortsätt vispa tills krämen tjocknar. Tillsätt portvinet klunkvis under vispning.
  2. Låt krämen svalna 20 minuter
  3. Vispa grädde och blanda ned i portvinsblandningen. Blanda sist i citronskal. Frys i ca 4 timmar.
  4. Toppa med rostade mandelspån och servera direkt.
12 december 2018
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...