Fryst portvinskräm med mandelspån

portvinsräm med mandelspån
Foto: Tv4

Fryst portvinskräm med mandelspån

Av: Ingrid Thyr - Gävle

Från: Halv åtta hos mig

6 ingredienser

45 min

En underbar fryst kräm med smak av portvin, det perfekta avslutet till vilken middag som helst! 

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 0,5 dl strösocker
  • 3 äggulor
  • 1 dl vitt portvin
  • 1 tsk citron, skalet, rivet
  • 3 dl vispgrädde, vispad
  • 25 g mandelspån, rostade

Gör så här

  1. Vispa äggulor och socker. Ställ skålen i kokande vattenbad och fortsätt vispa tills krämen tjocknar. Tillsätt portvinet klunkvis under vispning.
  2. Låt krämen svalna 20 minuter
  3. Vispa grädde och blanda ned i portvinsblandningen. Blanda sist i citronskal. Frys i ca 4 timmar.
  4. Toppa med rostade mandelspån och servera direkt.