Fryst chokladkräm med maräng

Fryst chokladkräm med maräng
Foto: Tv4

Fryst chokladkräm med maräng

9

5 ingredienser

30 m + tid i frys

Den här frysta chokladkrämen med maräng blir ett härligt avslut på middagen.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 200 g mjölkchoklad
  • 2 dl gräddfil
  • 10 maränger (gärna minimaränger)
  • 2 askar färska hallon
  • 1 kruka mynta

Gör så här

  1. Bryt chokladen i bitar i en skål och smält över vattenbad. Rör i chokladen hela tiden så den inte blir för varm.
  2. Ta av chokladen från värmen och låt svalna. Blanda sedan i gräddfilen lite i taget.
  3. Bryt marängerna och vänd ner bitarna i chokladen.
  4. Häll upp smeten i en form med bakplåtspapper. Strö över resten av marängerna och ställ formen i frysen minst 3 timmar.
  5. Skölj hallonen.
  6. Servera den frysta chokladkrämen tillsammans med bären och mynta.