Fruktsallad med mynta och citrus

NYHET
Fruktsallad med mynta och citrus
Foto: TV4

Fruktsallad med mynta och citrus

10 ingredienser

En enkel frukt- och bärsallad blir en frisk och lätt avslutning på en middag.

Ingredienser

portioner

Fruktsallad

  • 250 g jordgubbar, halverade
  • 150 g blåbär
  • 150 g björnbär
  • 200 g vindruvor, halverade
  • 2 äpplen granny smith, tärnade
  • 1 apelsin, skalad och skuren i bitar
  • 2 msk florsocker

Sockerlag med mynta

  • 1 dl vatten
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 kruka färsk mynta

Gör så här

  1. Koka upp vatten och socker tills sockret lösts upp. Ta av från värmen, tillsätt myntan och låt dra i 10 minuter. Sila bort myntan och låt lagen svalna.
  2. Skär och lägg alla frukter och bär på en tallrik.
  3. Ringla den avsvalnade mynta-sockerlagen över fruktsalladen.
  4. Sikta över florsocker strax före servering.