Fruktig mazarinkaka

3 röster
1 h
1 paj

Ljuvlig kaka som du kan variera efter vilken frukt eller bär du har hemma och som är i säsong. Testa med plommon, päron, nektariner, aprikoser, äpple eller friska bär! Kakan är enkel att baka och passar perfekt som dessert, efterrätt eller till fikat.

Visa mer
1 h
1 paj

Du behöver

Mördeg

  • 4 dl vetemjöl
  • 1 dl socker
  • 125 g smör
  • 1 ägg

Mazarinfyllning

  • 300 g mandelmassa
  • 150 g smör
  • 2 msk socker
  • 2 ägg
  • 1 äggula

Frukt, välj av nedanstående

  • plommon
  • päron
  • nektariner
  • aprikoser
  • äpple
  • bär
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Mördeg
    Arbeta ihop ingredienserna till degen i en matberedare eller på arbetsbänk.
  3. Platta ut degen, lägg den i en plastpåse och låt vila i kyl minst 30 minuter. Kavla ut och klä en normalstor pajform.
  4. Mazarinfyllning
    Riv mandelmassa grovt och blanda med smör och socker. Tillsätt äggen, ett i taget, samt äggulan. Rör till en slät smet och häll ner i pajskalet.
  5. Frukt eller bär
    Skär den frukt du önskar i bitar och tryck ner i smeten. Grädda mitt i ugnen ca 35 minuter eller tills kakan fått en vacker färg. Toppa med florsocker.
21 april 2019

Laddar fler recept...