Fröknäcke med hampafrön

NYHET
Fröknäcke med hampafrön2
Nada Khwaiter
Nada Khwaiter

Fröknäcke med hampafrön

12 ingredienser

Ett sprött och smakrikt fröknäcke med högre proteinhalt tack vare de proteinrika hampafröna. Gräddas som en hel skiva och bryts sedan i bitar. Perfekt att servera med smör eller en bit god ost.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
  • 44 g linfrön [ca 3/4 dl]
  • 20 g chiafrön [ca 1/3 dl]
  • 55 g majsmjöl [ca 1 dl]
  • 50 g pumpakärnor [ca 3/4 dl]
  • 30 g sesamfrön [ca 1/2 dl]
  • 38 g solroskärnor [ca 3/4 dl]
  • 55 g hampafrön [ca 1 dl]
  • 1 krm salt
  • 125 ml vatten [ca 1 1/4 dl]
  • 50 g olivolja [ca ½ dl]
  • 1-2 msk hampafrön (till topping)
  • flingsalt, efter smak (till topping)

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Sätt ugnen på 150°C, gärna varmluft.
  2. Blanda alla torra ingredienser (utom topping) i en bunke.
  3. Tillsätt vatten och olivolja. Rör ihop och låt stå ca 10 minuter så att chia och linfrö sväller.
  4. Bred ut smeten tunt (ca 2–3 mm) på en plåt klädd med bakplåtspapper.
  5. Lägg gärna ett ark bakplåtspapper ovanpå och kavla jämnt, lyft sedan bort det.
  6. Toppa med extra hampafrö och flingsalt och tryck försiktigt så att det fastnar.
  7. Grädda 45-60 minuter tills ytan är fast.
  8. Låt svalna helt, och bryt sedan i bitar.