• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Fritters med zucchini och halloumi

Fritters med zucchini och halloumi
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Fritters med zucchini och halloumi

5 steg att laga

17 ingredienser

35 m

Zucchinibiffar med riven halloumi, serveras med yoghurtsås med karamelliserad lök i och kokt ris. Väldigt god middag!

Ingredienser

4 portioner
  • 2 zucchini
  • 2 klyfta vitlök
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • 200 g halloumiost
  • 2 salladslökar

Yoghurtsås med karamelliserad lök

  • 3 schalottenlökar
  • 0,5 tsk malen spiskummin
  • 2 dl matyoghurt
  • 1 citron
  • 1 litet knippe persilja
  • salt
  • peppar
  • olja, till stekning

till servering

  • kokt basmatiris
  • persilja
  • machésallad

Gör så här

  1. Riv zucchini grovt, lägg i en sil och blanda med salt. Låt dra i 10 min och krama sedan ur vätskan ordentligt.
  2. Gör såsen - hacka schalottenlöken fint, stek den mjuk i 2 msk olja, tillsätt spiskummin, salt och peppar. Låt löken svalna i kylskåp. Hacka persiljan fint. Blanda sedan schalottenlöken, yoghurt, persilja, lite citronsaft och smaka av med salt och peppar.
  3. Riv halloumin grovt. Hacka salladslöken och riv vitlöken fint.
  4. Blanda zucchini, halloumi, salladslök, vitlök, ägg och mjöl. Salta och peppra och låt stå i 5 min. Forma biffar och stek dem gyllene på båda sidorna i oljan.
  5. Servera med såsen, ris, sallad och lite hackad persilja. Toppa med malen svartpeppar.