Frittata med morotsfeta och dillgremolata

3 röster
30 m
4

Den här matiga och härliga frittatan med morotsfeta och dillgremolata blir en perfekt rätt till helgen!

Visa mer
30 m
4
4 portioner

Du behöver

Gremolata

  • 1 kruka dill
  • 1,5 dl olivolja
  • 1 citron, rivet skal
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 tsk salt

Morotsfeta

  • 150 fetaost
  • 2 morötter, kokta och skalade
  • 0,5 tsk olivolja

Frittata

  • 1 sötpotatis (liten)
  • 2 salladslök, finhackade
  • 100 g vitkål
  • 8 ägg
  • 2 dl mjölk (eller grädde)
  • 4 msk mandelpesto (går även bra med vanlig pesto)
  • 0,5 tsk salt
  • 2 msk olivolja (eller kokosfett)
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200 grader.
  2. Gremolata
    Hacka dillen fint och blanda med övriga ingredienser.
  3. Morotsfeta
    Smula fetaosten i en matberedare.
  4. Tärna den kokta moroten och lägg i den tillsammans med olja. Mixa sedan allt till en slät röra.
  5. Frittata
    Skär potatisen i tunna skivor, finhacka löken och strimla vitkålen.
  6. Vispa samman ägg, mjölk pesto och salt.
  7. Hetta upp olja i en ugnsfast stekpanna på medelvärme. Tillsätt potatis, lök och vitkålen. Stek i ca 5 minuter, eller tills grönsakerna fått en fin färg och blivit lite mjuka.
  8. Plocka bort grönskaren och tillsätt lite mera olja och häll sedan i äggblandningen. Låt steka i ca 1 minut. Fördela sedan grönsakerna ovanpå smeten och ställ in stekpannan i ugnen 2-3 minuter. 
  9. Ta ut formen ur ugnen och ringla över gremolatan och servera tillsammans med morotsfetan.
  10. Servera gärna med nybakt eller rostat bröd.

Laddar fler recept...