Frittata med morotsfeta och dillgremolata

Markiz Talhaoui

Frittata med morotsfeta och dillgremolata

16 ingredienser

30 m

Den här matiga och härliga frittatan med morotsfeta och dillgremolata blir en perfekt rätt till helgen!

Ingredienser

portioner

Gremolata

  • 1 kruka dill
  • 1,5 dl olivolja
  • 1 citron, rivet skal
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 tsk salt

Morotsfeta

  • 150 fetaostar
  • 2 morötter, kokta och skalade
  • 0,5 tsk olivolja

Frittata

  • 1 sötpotatis (liten)
  • 2 salladslökar, finhackade
  • 100 g vitkål
  • 8 ägg
  • 2 dl mjölk (eller grädde)
  • 4 msk mandelpesto (går även bra med vanlig pesto)
  • 0,5 tsk salt
  • 2 msk olivolja (eller kokosfett)

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200 grader.

Gremolata

  1. Hacka dillen fint och blanda med övriga ingredienser.

Morotsfeta

  1. Smula fetaosten i en matberedare.
  2. Tärna den kokta moroten och lägg i den tillsammans med olja. Mixa sedan allt till en slät röra.

Frittata

  1. Skär potatisen i tunna skivor, finhacka löken och strimla vitkålen.
  2. Vispa samman ägg, mjölk pesto och salt.
  3. Hetta upp olja i en ugnsfast stekpanna på medelvärme. Tillsätt potatis, lök och vitkålen. Stek i ca 5 minuter, eller tills grönsakerna fått en fin färg och blivit lite mjuka.
  4. Plocka bort grönskaren och tillsätt lite mera olja och häll sedan i äggblandningen. Låt steka i ca 1 minut. Fördela sedan grönsakerna ovanpå smeten och ställ in stekpannan i ugnen 2-3 minuter.
  5. Ta ut formen ur ugnen och ringla över gremolatan och servera tillsammans med morotsfetan.
  6. Servera gärna med nybakt eller rostat bröd.