Frittata leftover
Frittata leftover
10 ingredienser
30 min
Resträtt på italienska. Ge nytt liv till gårdagens pasta med den här lite annorlunda frittatan på pasta och parmesan.
Ingredienser
- ca 500 g pasta, kokt (överbliven, gärna med skinka, grönsaker eller dylikt som har blivit över från tidigare middag)
- 4 ägg
- 50 g parmesanost
- olivolja
- smör
Topping
- 50 g rucolasallad
- 20 g parmesanost
- 1 citron
- 1 kruka färsk basilika
- 1 kruka färsk persilja
Gör så här
- Knäck äggen i en bunke. Vispa lätt. Lägg i restpastan.
- Riv parmesanosten fint. Lägg i bunken och blanda runt.
- Värm en stor och vid panna med smör och olivolja på medelvärme. Lägg i pastablandningen, den bör vara 2-3 cm hög. Stek tills ytan är mörkt gyllene, vänd frittatan med hjälp av en tallrik eller ett lock. Stek klart på andra sidan och lägg sedan upp på serveringsfat.
- Lägg upp rucolasallad på ett fat. Pressa på citron och hyvla över parmesan.
- Toppa frittatan med parmesanost, persilja, basilika och olivolja. Servera med rucolasalladen.