Friterat godis

1 röst
20 m + tid i frys
1 sats

Friterat godis är både enkelt och blir ett lyxigare sätt att servera det på. Med en enkel frityrsmet få godiset en härligt krispig yta!

Visa mer
20 m + tid i frys
1 sats

Du behöver

  • godis, valfria sorter

Frityrsmet

  • 2,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 1 msk strösocker
  • 2 dl mjölk
  • 1 ägg
  • 2 msk smör, smält
  • olja, att fritera i
  • florsocker
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Lägg godiset i frysen, minst i 2 timmar, helst över natten.
  2. Vispa ihop vetemjöl, bakpulver, salt, socker, mjölk, ägg och smält smör.
  3. Justera tjockleken på smeten med eventuellt mer mjölk. 
  4. Värm oljan till 190 grader.
  5. Tag fram godiset ur frysen, några åt gången. Stick in en tandpetare i godiset som handtag.
  6. Doppa och vänd runt godiset i frityrsmeten, låt droppa av. Fritera ca. 2 minuter. Tag upp bitarna innan de smälter på insidan.
  7. Pudra med florsocker!
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...