Friterade zucchiniblommor - Fiori di zucca
Friterade zucchiniblommor - Fiori di zucca
8 ingredienser
45 min
Zucchiniblommor fyllda med en god kräm på ricotta, mozzarella och sardeller som vänds i en tunn frityrsmet och därefter friteras fraiga och gyllenbruna. Supergott snacks till drinken eller att inleda middagen med.
Ingredienser
- 12 zucchiniblommor
- 2 mozzarellaostar
- 2 dl ricotta
- 1 msk sardellkräm
- 33 cl kolsyrat vatten
- 3 msk bakpulver
- vetemjöl
- frityrolja
Gör så här
- Plocka ur mittbiten ur zucchini blomman, rensa från eventuellt skräp, skär av botten på stjälken.
- Riv mozzarellaosten på den grova sidan av ett rivjärn. Blanda mozzarella, riccottaost och sardellpasta till en smet, smaka av med salt och svartpeppar.
- Fyll zucchiniblommorna med ostmassan, fyll så mycket att du kan tvinna ihop toppen av blomman.
- Häll upp bubbelvattnet i en skål, blanda i mjöl tills konsistensen är som filmjölk. Blanda i bakpulvret och lite salt, lägg gärna i en isbit.
- Värm upp frityroljan i en kastrull eller fritös till ca 180 grader. Doppa de fyllda blommorna i frityrsmeten, lägg försiktigt ner blomma för blomma i den varma oljan, inte för tätt. De är klara när de är gyllenbruna.
- Ta upp och låt rinna av på hushållspapper. Servera genast.