Friterade rispapper
Friterade rispapper
6 ingredienser
1 h
Friterade rispapper blir ett riktigt kripigt och gott tilltugg att servera i helgen.
Ingredienser
- tångflingor, torkade (av valfri sort och mängd. T.ex. rörhinna, havssallad och/eller sockertång)
- 4 rispapper (gärna med tapioka)
- kronblad, torkade (T.ex. vresros, ringblomma och blåklint)
- 2 tsk blandade frön (T.ex. svarta sesamfrön, vita sesamfrön eller rostade rapsfrön)
- frityrolja
- havssalt
Gör så här
- Sätt ugnen på 50 grader.
- Rosta/torka tångsorterna som du vill använda. Smula dem sedan i små bitar.
- Lägg rispapper i blöt i varmt vatten i 15 minuter, det får ej koka.
- Häll av överflödigt vatten genom en sil. Pressa inte ur allt vatten.
- Mixa till en slät vit massa med en stavmixer. Blanda ner tång, torkade blommor och frön.
- Bred ut massan tunt på ett silikonbakplåtspapper. Det går lättast med fuktade händer.
- Torka rispappret på 40 grader i ugnen tills det är helt torrt.
- Värm frityrolja i en fritös, eller gryta med lock, till 160 grader. Bryt bitar av rispappret och fritera. Det går väldigt fort för dem att bli färdiga. Akta så de inte bränns.
- Strö lite tångsalt eller havssalt över dem.
- Njut som snacks eller som tillbehör till någon rätt.