Friterade rispapper

Friterade rispapper

Av: Karolina Martinson

Från: Nyhetsmorgon

6 ingredienser

1 h

Friterade rispapper blir ett riktigt kripigt och gott tilltugg att servera i helgen.

Ingredienser

portioner sats
  • tångflingor, torkade (av valfri sort och mängd. T.ex. rörhinna, havssallad och/eller sockertång)
  • 4 rispapper (gärna med tapioka)
  • kronblad, torkade (T.ex. vresros, ringblomma och blåklint)
  • 2 tsk blandade frön (T.ex. svarta sesamfrön, vita sesamfrön eller rostade rapsfrön)
  • frityrolja
  • havssalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 50 grader.
  2. Rosta/torka tångsorterna som du vill använda. Smula dem sedan i små bitar.
  3. Lägg rispapper i blöt i varmt vatten i 15 minuter, det får ej koka.
  4. Häll av överflödigt vatten genom en sil. Pressa inte ur allt vatten.
  5. Mixa till en slät vit massa med en stavmixer. Blanda ner tång, torkade blommor och frön.
  6. Bred ut massan tunt på ett silikonbakplåtspapper. Det går lättast med fuktade händer.
  7. Torka rispappret på 40 grader i ugnen tills det är helt torrt.
  8. Värm frityrolja i en fritös, eller gryta med lock, till 160 grader. Bryt bitar av rispappret och fritera. Det går väldigt fort för dem att bli färdiga. Akta så de inte bränns.
  9. Strö lite tångsalt eller havssalt över dem.
  10. Njut som snacks eller som tillbehör till någon rätt.