Friterad piadina med hasselnötskräm

NYHET
Friterad piadina med hasselnötskräm
Foto: Tv4
Alexandra Zazzi
Alexandra Zazzi

Friterad piadina med hasselnötskräm

1

13 ingredienser

20 m

Friterad piadina med hasselnötskräm och mascarpone.

Ingredienser

portioner6 - 8

Friterade piadina

  • 2 piadina (eller annat tunt bröd)
  • 0,5 l frityrolja

Hasselnötskräm

  • 2,5 dl hasselnötter
  • 0,5 dl matolja
  • 100 g mjölkchoklad
  • 50 g mörk choklad
  • 1 krm salt
  • 1 msk strösocker (valfritt)
  • 2 tsk vaniljsocker

Mascarponekräm

  • 200 g mascarpone
  • 2-3 msk marsalavin
  • 1-2 msk florsocker, valfritt
  • färska bär (t.ex. hallon för garnering)

Gör så här

  1. Friterade piadina
    Skär brödet i trianglar och fritera gyllen i oljan låt rinna av på hushållspapper.
  2. Hasselnötskräm
    Rosta hasselnötterna och gnugga bort skalet med en fuktig handduk (allt behöver inte tas bort).
  3. Mixa hasselnötskärnorna i en mixer tills de släpper fettet och blir flytande.
  4. Smält chokladen i vattenbad eller i mikro. Mixa ihop samtliga ingredienser till krämen. Krämen håller upp till 3 veckor i kylskåp. Låt gärna vara rumstempererad när den serveras.
  5. Mascarponekräm
    Blanda mascarpone, marsalavin och socker.
  6. Servering
    Lägg en klick nötkräm, mascarpone och något bär på det friterade brödet och servera genast.