Kycklingsallad är alltid gott, men har du testat att fritera kycklingen först? Det blir pricken över i! Receptet kommer från programmet Donal's kök, avsnitt 3.
6 kycklinglår, benfria utan skinn och skurna i strimlor
75 g cornflakes
3 msk vetemjöl
2 tsk torkad oregano
1 tsk chilipulver
1 tsk vitlökspulver
havssalt
malen svartpeppar
solrosolja (till stekning)
Dressing
150 g ädelost, smulad
100 g majonnäs
3 msk gräddfil
2 msk kärnmjölk
0,5 citron, saften
1 tsk vitlökspulver
1 tsk tabasco
Sallad
isbergssallad
6 rädisor, tunt skivade på mandolin
0,5 gurka, tunt skivad på mandolin
0,5-1 dl gräslök
ev ädelost
Gör så här
Friterad kyckling
Mät upp ihop kärnmjölken i en skål. Smaka av med havssalt och mald svartpeppar. Marinera kycklingen i blandningen i 30 minuter i kylen.
Häll cornflakes i en stor fryspåse och använd en kavel för att krossa dem. Tillsätt resten av ingredienserna och krossa tills du har ett grovt pulver. Förslut påsen och skaka den torra mixen tills alla ingredienser är väl kombinerade. Lägg upp på ett fat.
När du är redo att tillaga kycklingen tar du bort kycklingbitarna från kärnmjölken och vänder dem i cornflakseblandningen. Skaka av eventuellt överskott och lägg sedan kycklingen i pannan med het olja (175 grader) för att steka. Stek ca 5 minuter på varje sida tills kycklingbitarna är genomstekta och fått en bra gyllenbrun färg.
Ta ur bitarna från pannan med en hålslev och låt rinna av på en plåt klädd med hushållspapper. Håll kycklingbitarna varma i ugnen på låg värme.
Dressing
Blanda alla ingredienser i en liten skål och smaka av.
Sallad
Putsa botten av isbergssalladen och ta bort de yttre bladen. Skär salladen i åttondelar på längden och sedan i 5 cm stora bitar. Lägg upp bitarna på ett stort serveringsfat.
Garnera salladen med rädisor och gurkskivor.
Skiva kycklingbitarna i 2 cm strimlor och arrangera runt salladsklyftorna.
Häll generöst med dressing över salladen och toppa med gräslök och kanske lite smulad ädelost.