Krispigt friterad kyckling serverad i mjuka tortillabröd med syrlig kålsallad och krämig chilidressing. En härlig helgrätt som går hem hos såväl stora som små.
Blanda vetemjöl, paprikapulver, ingefära, chilipulver, salt och nymalen svartpeppar i en skål. Blanda väl.
Lägg panko i annan skål och vispa upp äggen i en tredje.
Dela lårfiléerna om de är stora. Vänd dem först i mjölblandningen, därefter i äggvispet och till sist i pankon. Se till att alla moment täcker låtfileerna. Lägg på ett fat.
Blanda ihop ingredienserna till chilimajonnäsen. Ställ kallt fram till servering.
Hyvla vitkålen tunt, t ex med en osthyvel eller på mandolin. Riv moroten grovt eller hyvla remsor av den, t ex med en potatisskalare. Lägg i en skål och pressa över limesaft.
Hetta upp olja i en kastrull till 160-165 grader. Lägg ner 3-4 lårfiléer i taget och fritera i ca 4 minuter.
Varmhåll den färdigfriterade kycklingen i ugnen på 125 grader, det gör att de behåller sitt krisp och sin värme.
Servera de friterade lårfiléerna i mjuka tortillabröd med asiatisk kålsallad, den heta majonnäsen och koriander. Bjud med limeklyftor vid sidan om.