Friterad kyckling i tacobröd med chilimajonnäs

POPULÄRT
Friterad kyckling i taco med chilimajonnäs
Foto: TV4
Catarina König
Catarina König

Friterad kyckling i tacobröd med chilimajonnäs

34

20 ingredienser

50 min

Krispigt friterad kyckling serverad i mjuka tortillabröd med syrlig kålsallad och krämig chilidressing. En härlig helgrätt som går hem hos såväl stora som små. 





Ingredienser

portioner4

Friterad kycklinglårfilé

  • 800 g kycklinglårfilé
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 tsk salt
  • 1 krm chilipulver
  • 1 krm svartpeppar
  • 3 dl pankoströbröd
  • 2 ägg, uppvispade
  • olja, till fritering (t ex neutral rapsolja eller frityrolja)

Chilimajonnäs

  • 2 dl majonnäs
  • 2 msk sriracha
  • 2 tsk soja
  • 0,5 limefrukt, pressad

Asiatisk kålsallad

  • 150 g vitkål
  • 150 g morot
  • 0,5-1 limefrukt, pressad saft

Tillbehör

  • tortillabröd
  • färsk koriander
  • limeklyfta

Gör så här

  1. Blanda vetemjöl, paprikapulver, ingefära, chilipulver, salt och nymalen svartpeppar i en skål. Blanda väl.
  2. Lägg panko i annan skål och vispa upp äggen i en tredje.
  3. Dela lårfiléerna om de är stora. Vänd dem först i mjölblandningen, därefter i äggvispet och till sist i pankon. Se till att alla moment täcker låtfileerna. Lägg på ett fat.
  4. Blanda ihop ingredienserna till chilimajonnäsen. Ställ kallt fram till servering.
  5. Hyvla vitkålen tunt, t ex med en osthyvel eller på mandolin. Riv moroten grovt eller hyvla remsor av den, t ex med en potatisskalare. Lägg i en skål och pressa över limesaft.
  6. Hetta upp olja i en kastrull till 160-165 grader. Lägg ner 3-4 lårfiléer i taget och fritera i ca 4 minuter.
  7. Varmhåll den färdigfriterade kycklingen i ugnen på 125 grader, det gör att de behåller sitt krisp och sin värme.
  8. Servera de friterade lårfiléerna i mjuka tortillabröd med asiatisk kålsallad, den heta majonnäsen och koriander. Bjud med limeklyftor vid sidan om.