Friterad blomkål
Friterad blomkål
8 ingredienser
40 m
Tänk att grönsaker kan bli ett så här populärt och festligt tillbehör till middagen! Har du inte testat att fritera blomkål så är det hög tid nu.
Se Jessica Frej laga receptet

Ingredienser
Marinad
- 2 klyftor vitlök, pressade
- 1 tsk salt
- 0,5 tsk cayennepeppar (kan ökas för mer styrka)
- 1 ägg
- 1 dl yoghurt
- 600 g blomkål, i buketter
Panering
- 5 dl pankoströbröd (glutefri)
- 2 l frityrolja
Gör så här
Marinad
- Blanda alla ingredienser till marinaden och marinera blomkålen i detta i minst 30 minuter.
Panering
- Vänd blomkålsbitarna i panko.
- Fritera direkt i olja som är 160 grader i ca 3-5 minuter beroende på storlek.
- Förvara de färdigfriterade blomkålsbitarna på ett galler om de inte ska serveras direkt.