Fried rice med dressing

7 röster
15 m
4
Fried rice med dressing
Foto: Tina Axelsson

Receptet är ur boken Veckan före löning av Karolina Sparring, Norstedts.

veckan fore loning_omslag

"En asiatisk pyttipanna. Ta de grönsaker du har och skär i små bitar. Woka och blanda med ris och dressing." /Karolina Sparring

Visa mer
15 m
4
4 portioner

Du behöver

  • olja (neutral till stekning)
  • 1 schalottenlök, finhackad
  • 3 klyfta vitlök, finhackade
  • 1 msk curry
  • 2 morötter, strimlade
  • 250 g vitkål, strimlad
  • 1 tsk salt
  • 4 ägg
  • 4 port jasminris, kokt

Dressing

  • 2 msk färsk ingefära, finhackad (fryst går bra)
  • 2 msk soja (japansk)
  • 2 msk olja (neutral)
  • 1 msk strösocker
  • 1 msk sesamolja
  • 0,5 msk vitvinsvinäger
  • 2 krm salt

Topping

  • 0,5 dl sesamfrön
  • ev färsk koriander, grovhackad
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Rosta sesamfröna i en torr stekpanna.
  2. Rör ihop ingredienserna till dressingen i en liten skål.
  3. Hetta upp olja i en wok eller rymlig stekpanna. Stek lök, vitlök och curry 2–3 minuter.
  4. Tillsätt morötter, vitkål och salt. Fräs på hög värme 3–4 minuter.
  5. Sänk värmen och gör en hålighet mitt i grönsaksblandningen. Knäck ner äggen och stek 1–2 minuter utan att röra.
  6. Blanda ner ris och dressing i pannan. Blanda väl och toppa med sesamfrön och eventuellt koriander.
Tips!
veckan fore loning_omslag

Receptet är ur boken "Veckan före löning"

laddar fler recept...

Laddar fler recept...