French toast med brieost och äpple

koket.se
French toast med brieost och äpple
Foto: Tv4
Jessica Frej
Jessica Frej

French toast med brieost och äpple

13 ingredienser

20 m

"Här kommer en riktigt dekadent och lyxig toast fylld med smältande brieost! Det är även gott att hoppa över äpplet och servera med hjortronsylt." /Jessica Frej

Se Jessica Frej laga receptet

koket.se
Starta receptvideo

Ingredienser

portioner

Äpple

  • 1 äpple
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • flingsalt (en nypa)

Servering

  • 2 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 0,5 tsk salt
  • 1 msk strösocker
  • 4 skivor vitt bröd
  • smör (att steka i)
  • 200 g brieost (eller annan ost)
  • svartpeppar
  • persilja
  • ev sallad (om du vill göra det med matigt)

Gör så här

Äpple

  1. Skär äpplet i tunna skivor, gärna på mandolin.
  2. Blanda äppelbitarna med vinäger, salt och peppar.

Servering

  1. Vispa ihop ägg, mjölk, salt och socker.
  2. Vänd bröden i blandningen.
  3. Stek bröden i generöst med smör på ena sidan och vänd dem sedan om.
  4. Skiva upp osten, du kan välja om du vill behålla ”möglet” eller inte.
  5. Lägg osten mellan två sidor av brödet där det finns bra stekyta.
  6. Stek sedan på de andra två sidorna så hela toasten är gyllene.
  7. Servera med äpplet och toppa med persilja.