Halstrad hälleflundra

Halstrad hälleflundra
Foto: TV4
Fredrik Eriksson ny
Fredrik Eriksson ny

Halstrad hälleflundra

8 ingredienser

Halstrad hälleflundra med ljummen sallad på rödbetor och kapris.

Ingredienser

  • 600 g hälleflundra (odlad)
  • 6 rödbetor, kokta (delikatessrödbetor)
  • 2 msk kapris
  • 1 ekbladssallad
  • 1 citron
  • 1 knippe dill
  • 1 dl crème fraîche
  • olivolja

Gör så här

  1. Halstra hälleflundran i olivollja cirka 3 minuter på var sida, låt fisken vila.
  2. Dela rödbetorna och fräs dem i smör, tillsätt kapris och smaka av.
  3. Bryt ner salladen, pressa lite citron över och lägg ut den på ett fat.
  4. Klicka lite crème fraîche och lägg upp hälleflundran.
  5. Riv över dill och avsluta med de varma rödbetorna och kaprisen på toppen.