Potatisflarn

0 röster
4
Potatisflarn
Foto: Björn Tesch
4
4 portioner

Du behöver

  • 4 st potatisar, Asterix eller Amandine
  • 1 st ägg
  • 0,5 dl gräddmjölk
  • 50 g Västerbottensost
  • salt och vitpeppar
  • 1 st purjolök
  • 1 st schalottenlök
  • 2 st morötter
  • malen kryddpeppar
  • 1 burk matjessill
  • några tunna skivor kavring
  • 1 knippe dill

Gör så här

  1. Skiva potatisarna och varva i en rund form med löstagbar botten. Blanda gräddmjölk, riven västerbottenost, salt, peppar och häll över potatisen. Grädda i 200° i 20 min. Låt vila.
  2. Blanda en sallad med purjolök, schalottenlök, lätt kokta morötter och lite kryddpeppar. Droppa över lite brynt smör. Dekorera potatiskakan med matjessill, salladsgrönsakerna, kavring och några dillkvistar.
28 maj 2009

Fler goda recept