Rödspätta med varm dansk lågkaloriremoulad

Fredrik Eriksson ny
Fredrik Eriksson ny

Rödspätta med varm dansk lågkaloriremoulad

11 ingredienser

30 min

Stekt rödspätta med en remoulad man kan äta med gott samvete.

Ingredienser

portioner
  • 1 spätta med skinn
  • 1 spätta, skinnfri
  • 0,5 dl vetemjöl
  • smör, att steka i (eller olja)

Remoulad:

  • 1 dl pickles
  • 1 gul lök
  • 1 msk curry
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 0,5 tsk strösocker
  • salt
  • 1 knippe gräslök

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Putsa spättan med skinn med en sax. Gör sedan små hack i den med en kniv. Hetta upp en stekpanna och stek spättan med smör i lite olja.
  2. Måtta upp mjölet i en tallrik och panera spättan utan skinn. Stek den också i smör och olja.
  3. När spättorna har brynt ett tag, lägg dem på en smörad plåt och efterstek i ugnen cirka 7 - 8 minuter.
  4. Känn på spättan om den är klar. Den ska vara mjuk och fin och släppa från benen.
  5. Remouladsås: Skala och hacka löken. Hacka smågurkorna grovt. Hetta upp en stekpanna och stek löken i lite smör. Tillsätt curry och pickles. Tillsätt crème fraichen och rör runt. Smaksätt med salt och socker. Klipp lite gräslök över.