Rödspätta med varm dansk lågkaloriremoulad
Rödspätta med varm dansk lågkaloriremoulad
11 ingredienser
30 min
Stekt rödspätta med en remoulad man kan äta med gott samvete.
Ingredienser
- 1 spätta med skinn
- 1 spätta, skinnfri
- 0,5 dl vetemjöl
- smör, att steka i (eller olja)
Remoulad:
- 1 dl pickles
- 1 gul lök
- 1 msk curry
- 2 dl lätt crème fraiche
- 0,5 tsk strösocker
- salt
- 1 knippe gräslök
Gör så här
- Sätt ugnen på 225 grader. Putsa spättan med skinn med en sax. Gör sedan små hack i den med en kniv. Hetta upp en stekpanna och stek spättan med smör i lite olja.
- Måtta upp mjölet i en tallrik och panera spättan utan skinn. Stek den också i smör och olja.
- När spättorna har brynt ett tag, lägg dem på en smörad plåt och efterstek i ugnen cirka 7 - 8 minuter.
- Känn på spättan om den är klar. Den ska vara mjuk och fin och släppa från benen.
- Remouladsås: Skala och hacka löken. Hacka smågurkorna grovt. Hetta upp en stekpanna och stek löken i lite smör. Tillsätt curry och pickles. Tillsätt crème fraichen och rör runt. Smaksätt med salt och socker. Klipp lite gräslök över.