Rödkål- och äpplesallad med köttfärsbiff
Rödkål- och äpplesallad med köttfärsbiff
16 ingredienser
Ingredienser
Färs:
- 2 msk kapris
- 0,5 rödlök
- 0,5 dl ströbröd
- 500 g blandfärs (går också utmärkt med älgfärs)
- 100 g svamp
- 1 ägg
- 1 dl lättmjölk
- salt
- vitpeppar
- strösocker
Rödkål- och äpplesallad:
- 0,25 rödkål
- 1 rödlök
- 2 äpple, gärna svensk sort
- 1 apelsin
- 1 krm malen kanel
- 1 msk balsamvinäger
Gör så här
- Rör ihop färsen i en bunke så att den blir slät och fin.
- Forma biffarna med hjälp av en träslev.
- Stek biffarna i panna.
- Servera med rödkål- och äpplesallad.
- Rödkål- och äpplesallad:
- Skär bort rotfästet på rödkålen. Strimla den.
- Lägg en liten klick smör i en kastrull och tillsätt rödkålen.
- Skär ned rödlök och äpple. Behåll äppleskalet, det ger fin färg. Tillsätt i kastrullen. Riv i apelsinskal och pressa i apelsinsaft. Salta, sockra och häll i kanel och balsamvinäger. Rör om och låt fräsa.
- Dra av grytan från plattan.