Kycklinggryta med cider, katrinplommon och äpplen
Kycklinggryta med cider, katrinplommon och äpplen
11 ingredienser
Ingredienser
- 400 g kycklinglår benfri (grova bitar)
- 6 potatisar
- 0,5 gul lök
- 1 msk smör
- 3 dl grönsaksbuljong
- 2 dl äpplecider osötad
- 2 äpplen
- 2 msk katrinplommon, hackade
- 1 msk dijonsenap
- 1 apelsin, finrivet skal
- 1 msk soja
Gör så här
- Skiva potatisar och grovhacka löken, fräs den i smör så att den ta lite färg. Slå på buljongen och cidern och låt koka ca 8-10 min. Fräs kycklingbitarna i het panna smaksätt med katrinplommonen, apelsinskalet, dijonsenapen och soyan. Klyfta äpplena och lägg dem i potatisen och låt sjuda under lock i 3 min. Lägg över kycklingen i grytan och låt det koka ihop. Salta och vitpeppra och avsluta med persilja.