Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Trädgård
Plus
Kurser
Sök
Öppna menyn för ditt konto
Gäddfärsbiffar med anjovis och dill
Gäddfärsbiffar med anjovis och dill
Betyg: 5 av 5 (1 röster)
1
Spara
Av:
Fredrik Eriksson
Från:
Köket
11
ingredienser
Ingredienser
portioner
400 g gäddfärs
1 ägg
2 msk tärnad ansjovis
0,5 dl dill, hackad
salt
cayennepeppar
3 dl vispgrädde
12 mandelpotatisar
2 dl lätt crème fraiche
1 msk dijonsenap
1 tomat
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Blanda gäddan med salt och ägget, rör tills det blivit slätt.
Rör ner anjovisen och dillen,
Späd med grädden och smaksätt med cayennepeppar.
Forma 8 st biffar och lägg på en smord plåt och strö lite finsiktat ströbröd över.
Stek dem på låg temp i smör i stekpanna ca 3 min på var sida.
Koka upp 2 dl lättcrème fraiche med lite mjölk. Smaksätt med 1 msk dijonsenap och tärna en tomat fint och rör ner mot slutet, salt och vitpeppar.
Servera biffarna med såsen och lite nykokt mandelpotatis med skinn på.
Lycka till med gädddfisket i vår och sommar !!!!!!
Skapa anteckning
Dela
Skriv ut