Gädda med mandelpotatis, kantareller och salladslök

Gädda med mandelpotatis, kantareller och salladslök
Foto: Fredrik sandin carlsson
Fredrik Eriksson ny
Fredrik Eriksson ny

Gädda med mandelpotatis, kantareller och salladslök

9 ingredienser

Gäddpytt i panna serverad med saltgurka, dijonsenap och gräddfil.

Ingredienser

portioner
  • 400 g gäddfilé
  • 8 mandelpotatisar
  • 1 l kantareller
  • 1 knippe salladslök
  • 1 msk smör
  • 1 knippe persilja
  • salt
  • vitpeppar
  • saltgurka, dijonsenap och gräddfil till servering

Gör så här

  1. Skär gäddan i strimlor.
  2. Skala mandelpotatisarna och skär dem i stavar.
  3. Rensa kantarellerna och skär ner dem i mindre bitar. Skölj och skär salladslöken i skivor på snedden.
  4. Stek mandelpotatisen i smör i en stekpanna cirka 15 min.
  5. Tillsätt gäddan, kantarellerna och till sist salladslöken. Stek sedan ytterligare några minuter. Klipp persiljan över.
  6. Servera gäddpytten med saltgurka, dijonsenap och gräddfil.