Gädda med mandelpotatis, kantareller och salladslök
Gädda med mandelpotatis, kantareller och salladslök
9 ingredienser
Gäddpytt i panna serverad med saltgurka, dijonsenap och gräddfil.
Ingredienser
- 400 g gäddfilé
- 8 mandelpotatisar
- 1 l kantareller
- 1 knippe salladslök
- 1 msk smör
- 1 knippe persilja
- salt
- vitpeppar
- saltgurka, dijonsenap och gräddfil till servering
Gör så här
- Skär gäddan i strimlor.
- Skala mandelpotatisarna och skär dem i stavar.
- Rensa kantarellerna och skär ner dem i mindre bitar. Skölj och skär salladslöken i skivor på snedden.
- Stek mandelpotatisen i smör i en stekpanna cirka 15 min.
- Tillsätt gäddan, kantarellerna och till sist salladslöken. Stek sedan ytterligare några minuter. Klipp persiljan över.
- Servera gäddpytten med saltgurka, dijonsenap och gräddfil.