Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Trädgård
Plus
Kurser
Sök
Öppna menyn för ditt konto
En soppa blir fem
En soppa blir fem
Betyg: 3.4 av 5 (5 röster)
5
Spara
Av:
Fredrik Eriksson
Från:
Köket
31
ingredienser
Soppa
Ingredienser
portioner
Potatissoppa:
4 potatisar
1 gul lök
1 klyfta vitlök
1 msk smör
1 grönsaksbuljongtärning
4 dl vatten
4 dl mjölk
1 dl lätt crème fraiche
salt
cayennepeppar
vitvinsvinäger
2:an lite till helgen:
1 dl räkor
2 msk färsk pepparrot, riven
1 msk dill, grovhackad
1 msk olja
3:an vegetarisk:
2 dl champinjoner, skivade
1 klyfta vitlök, grovhackad
1 knippe persilja, grovhackad
1 msk olivolja
salt
svartpeppar
4:an à la Provence:
0,5 dl svarta oliver
2 msk olivolja
1 tomat, fintärnad
1 litet knippe basilika, strimlad
1 litet bröd till att rosta till krutonger
5:an matig och kryddig:
2 chorizokorvar, skivade
0,5 rödlök, strimlad
1 tomat, tärnad
1 knippe persilja, hackad
1 baguette
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Potatissoppa:
Skala potatisen och hacka grovt , likaså löken och vitlöken.
Fräs i smöret utan att det tar färg, kasta i buljongtärningen och späd med vatten, mjölk och crème fraiche.
Låt koka i 10 –15 min . Mixa den sedan och smaksätt med salt, cajennpeppar och lite vitvinsvinäger.
2:an lite till helgen:
Allt blandas och läggs på skedar som bjuds till soppan.
3:an vegetarisk:
Hetta upp olivoljan och fräs av ingredienserna hastigt.
4:an à la Provence:
Tärna brödet och rosta det i olivoljan i pannan.
Blanda samman det med tomaten, basilikan och oliverna.
Serveras i kopp vid sidan.
5:an matig och kryddig:
Värm tomat, korv och rödlök i en kastrull i några minuter, så att det kokar ihop något.
Skiva baguetten och rosta den.
Skapa anteckning
Dela
Skriv ut