
En köttfärssås blir fyra
En köttfärssås blir fyra
Ingredienser
Köttfärssås (grund):
- 400 g köttfärs
- 2 gula lökar
- 1 morot
- 1 bit rotselleri
- 2 klyftor vitlök
- 1 msk smör
- 1 msk olivolja
- 1 förp krossade tomater
- 2 msk tomatpuré
- 2 dl vatten + buljongtärning
- salt
- vitpeppar
- svartpeppar
- 2 lagerblad
- 1 tsk timjan
2:an praktisk gryta till landet:
- tärnad potatis
- fetaost, grovhackad
3:an mest för tjejerna, spenat- och pennegratäng:
- 1 förp fryst spenat
- 1 gul lök
- 0,5 förp pasta penne
- 2 dl lätt crème fraiche, kokbar
- 1 dl parmesanost
4:an, lyxvarianten:
- oliver
- soltorkade tomater
- färsk basilika
- färsk pasta
- parmesanost
- mozzarellaost, strimlad
Gör så här
- Köttfärsås (grund):
- Hacka löken och vitlöken,
- Riv rotsellerin och moroten och
- Fräs i smöret och olivoljan
- Några minuter, ställ åt sidan.
- Fräs köttfärsen i torr panna på hög värme, tillsätt sedan grönsakerna och buljongtärningen, tomatkross och övriga ingredienser. Låt koka i 5 minuter.
- 2:an praktisk gryta till landet:
- Tärnad potatis kokas med ifrån början och serveras med lite grovhackad fetaost.
- 3:an mest för tjejerna, spenat- och pennegratäng:
- Värm crème fraichen med bladspenaten och ost och slå det över nykokt pasta. Gratinera.
- 4:an lyxvarianten:
- Häll upp grundsåsen i en skål, lägg på hela oliver och strimlade soltorkade tomater samt skivor av parmesan, mozzarella och färsk basilika.