Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Trädgård
Plus
Kurser
Sök
Öppna menyn för ditt konto
En köttfärssås blir fyra
En köttfärssås blir fyra
Betyg: 4.25 av 5 (4 röster)
4
Spara
Av:
Fredrik Eriksson
Från:
Köket
28
ingredienser
Så väljer du rätt kött i köttdisken
Ingredienser
portioner
Köttfärssås (grund):
400 g köttfärs
2 gula lökar
1 morot
1 bit rotselleri
2 klyftor vitlök
1 msk smör
1 msk olivolja
1 förp krossade tomater
2 msk tomatpuré
2 dl vatten + buljongtärning
salt
vitpeppar
svartpeppar
2 lagerblad
1 tsk timjan
2:an praktisk gryta till landet:
tärnad potatis
fetaost, grovhackad
3:an mest för tjejerna, spenat- och pennegratäng:
1 förp fryst spenat
1 gul lök
0,5 förp pasta penne
2 dl lätt crème fraiche, kokbar
1 dl parmesanost
4:an, lyxvarianten:
oliver
soltorkade tomater
färsk basilika
färsk pasta
parmesanost
mozzarellaost, strimlad
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Köttfärsås (grund):
Hacka löken och vitlöken,
Riv rotsellerin och moroten och
Fräs i smöret och olivoljan
Några minuter, ställ åt sidan.
Fräs köttfärsen i torr panna på hög värme, tillsätt sedan grönsakerna och buljongtärningen, tomatkross och övriga ingredienser. Låt koka i 5 minuter.
2:an praktisk gryta till landet:
Tärnad potatis kokas med ifrån början och serveras med lite grovhackad fetaost.
3:an mest för tjejerna, spenat- och pennegratäng:
Värm crème fraichen med bladspenaten och ost och slå det över nykokt pasta. Gratinera.
4:an lyxvarianten:
Häll upp grundsåsen i en skål, lägg på hela oliver och strimlade soltorkade tomater samt skivor av parmesan, mozzarella och färsk basilika.
Skapa anteckning
Dela
Skriv ut