Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Trädgård
Plus
Kurser
Sök
Öppna menyn för ditt konto
Älg-biff Rydberg à la Eriksson
Älg-biff Rydberg à la Eriksson
Betyg: 5 av 5 (1 röster)
1
Spara
Av:
Fredrik Eriksson
Från:
Köket
11
ingredienser
Biffar
Såser och röror
Ingredienser
portioner
600 g älgbiff (eller annat vilt som är kvar från säsongen)
4 äggulor
1 dl färsk pepparrot, riven
1 gul lök
2 potatisar
0,25 rotselleri
1 morot
1 palsternacka
smör
salt
vitpeppar
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Tärna rotfrukterna och stek dem i smör i ca 7-8 min så att de tar lite färg men har kvar lite krispighet. Tillsätt löken mot slutet.
Håll fräset varmt och tag fram en ny panna som man ger bra värme och
Lite smör. Stek på hög temp köttet i ca 3 min. Servera i en liten hög med rotfrukterna bredvid, äggula och lite pepparrot.
Lite persilja på toppen och herrmiddagen kan börja!
Skapa anteckning
Dela
Skriv ut