Tapas 2.0 - halstrad pilgrimsmussla serveras med persiljerotspuré och svamp

Foto: TV4
Tapas 2.0 - halstrad pilgrimsmussla serveras med persiljerotspuré och svamp
14 ingredienser
Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där vanliga amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.
Vinförslag: Wittman Estate Trocken Riesling 2007, den har art nr 75059
Ölförslag: Old Gold, den har art nr 1441
Snaps: Aalborg Nordguld Aquavit , den har art nr 89551
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Ingredienser
- 4 pilgrimsmusslor
- smör
- salt
- peppar
Persiljerotspuré
- 3 persiljerötter, skalade
- 3 potatisar, skalade
- 30 g smör
- 0,5 dl mjölk
- salt
- peppar
Sauterade kantareller
- 60 g kantareller
- smör
- salt
- peppar
Gör så här
- Halstrad pilgrimsmussla: Halstrad pilgrimsmusslorna hastig i en het panna ca 1,5 min på var sida, salta och peppra.
- Purén: Koka potatisen och persiljeroten är mjuk gör en puré m mjölken och smöret, smaksätt med salt och peppar.
- Sauterade kantareller: Värm smöret i en stakpanna och fräs kantarellerna hastigt. Ta av från värmen och salta och peppra.