Tapas 2.0 - halstrad pilgrimsmussla serveras med persiljerotspuré och svamp

Tapas 2.0 - halstrad pilgrimsmussla serveras med persiljerotspuré och svamp
Foto: TV4

Tapas 2.0 - halstrad pilgrimsmussla serveras med persiljerotspuré och svamp

Av: Fredrik Bäckström

Från: Halv åtta hos mig

14 ingredienser

Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där vanliga amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.

Vinförslag: Wittman Estate Trocken Riesling 2007, den har art nr 75059
Ölförslag: Old Gold, den har art nr 1441
Snaps: Aalborg Nordguld Aquavit , den har art nr 89551

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

  • 4 pilgrimsmusslor
  • smör
  • salt
  • peppar

Persiljerotspuré

  • 3 persiljerötter, skalade
  • 3 potatisar, skalade
  • 30 g smör
  • 0,5 dl mjölk
  • salt
  • peppar

Sauterade kantareller

  • 60 g kantareller
  • smör
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Halstrad pilgrimsmussla: Halstrad pilgrimsmusslorna hastig i en het panna ca 1,5 min på var sida, salta och peppra.
  2. Purén: Koka potatisen och persiljeroten är mjuk gör en puré m mjölken och smöret, smaksätt med salt och peppar.
  3. Sauterade kantareller: Värm smöret i en stakpanna och fräs kantarellerna hastigt. Ta av från värmen och salta och peppra.