Frasigt rispapper med asiatisk sallad och jordnötter

Frasigt rispapper med asiatisk sallad och jordnötter
Foto: TV4
Tea Malmegård 2016
Tea Malmegård 2016

Frasigt rispapper med asiatisk sallad och jordnötter

22 ingredienser

Ingredienser

Sallad

  • 1 mango, skalad och strimlad (grön omogen mango
  • 0,33 gurka, skalad, urkärnad och strimlad
  • 1 morot, skalad och strimlad
  • 0,5 rättika, skalad och strimlad (eller daikon)
  • 0,5 röd chilifrukt, tunt skivad
  • 2 salladslökar, tunt skivad
  • 1 kruka färsk koriander, strimlad
  • 1 kruka färsk thaibasilika, strimlad
  • 5 g wasabi- och sesamkrydda

Friterat rispapper med nori

  • 7 dl frityrolja
  • 1 rispapper
  • 2 nori

Dressing

  • 25 g palmsocker
  • 50 g japansk soja
  • 1 limefrukt, zest och juice
  • 1 citrongräs, bankad och grovt skuren
  • 1 klyfta vitlök, tunt skivad
  • 40 g kokosgrädde
  • 0,5 röd chilifrukt, tunt skivad
  • 0,5 salladslök, tunt skivad
  • 2 droppar sesamolja

Garnering

  • 35 g jordnötter, rostade och hackade

Gör så här

Sallad

  1. Skala och strimla ned ingredienserna enligt ovan och lägg i en bunke.

Friterat rispapper

  1. Mixa noriblad till ett fint pulver i en kryddmixer.
  2. Värm oljan till 170 grader.
  3. Fritera rispappret, lyft ur oljan när pappret är vitt och krispigt. Salta och sikta över noripulver

Dressing

  1. Värm försiktigt tillsammans i kastrull på låg värme i cirka 10 min.
  2. Sila av och häll såsen över salladen. Rör runt ordentligt och låt stå 5 minuter.

Servering

  1. Lägg friterat rispapper på platt tallrik och lägg på generöst med dressad ”sallad”.
  2. Toppa med hackade jordnötter.