Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Trädgård
Plus
Kurser
Sök
Öppna menyn för ditt konto
Frasigt rispapper med asiatisk sallad och jordnötter
Foto: TV4
Frasigt rispapper med asiatisk sallad och jordnötter
Betyg: 4.5 av 5 (2 röster)
2
Spara
Av:
Tea Malmegård
Från:
Efter stängning
22
ingredienser
Ingredienser
Sallad
1 mango, skalad och strimlad (grön omogen mango
0,33 gurka, skalad, urkärnad och strimlad
1 morot, skalad och strimlad
0,5 rättika, skalad och strimlad (eller daikon)
0,5 röd chilifrukt, tunt skivad
2 salladslökar, tunt skivad
1 kruka färsk koriander, strimlad
1 kruka färsk thaibasilika, strimlad
5 g wasabi- och sesamkrydda
Friterat rispapper med nori
7 dl frityrolja
1 rispapper
2 nori
Dressing
25 g palmsocker
50 g japansk soja
1 limefrukt, zest och juice
1 citrongräs, bankad och grovt skuren
1 klyfta vitlök, tunt skivad
40 g kokosgrädde
0,5 röd chilifrukt, tunt skivad
0,5 salladslök, tunt skivad
2 droppar sesamolja
Garnering
35 g jordnötter, rostade och hackade
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Sallad
Skala och strimla ned ingredienserna enligt ovan och lägg i en bunke.
Friterat rispapper
Mixa noriblad till ett fint pulver i en kryddmixer.
Värm oljan till 170 grader.
Fritera rispappret, lyft ur oljan när pappret är vitt och krispigt. Salta och sikta över noripulver
Dressing
Värm försiktigt tillsammans i kastrull på låg värme i cirka 10 min.
Sila av och häll såsen över salladen. Rör runt ordentligt och låt stå 5 minuter.
Servering
Lägg friterat rispapper på platt tallrik och lägg på generöst med dressad ”sallad”.
Toppa med hackade jordnötter.
Skapa anteckning
Dela
Skriv ut