I samarbete med BOB

Frasiga våfflor med jäst

14 röster
45 m
8 våfflor
Frasiga våfflor med jäst
Foto: köket.se

Våfflor med jäst istället för bakpulver blir riktigt frasigt goda och håller sig lite bättre. Testa det här receptet nästa gång du dukar upp till våffelkalas!

Visa mer
45 m
8 våfflor

Du behöver

  • 4 dl mjölk
  • 12,5 g färsk jäst (0,25 förp)
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 100 g smör

Servering

  • 2 dl grädde, vispad
  • BOB Bara bär & Frukt
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Värm mjölken till fingervarm i en liten kastrull. Dra av från värmen och smula ner jästen. Vispa tills jästen löst sig helt.
  2. Blanda mjöl och salt i en bunke, häll över mjölken och vispa till en helt slät smet utan klumpar. Låt stå i rumstemperatur och jäsa i 30 minuter.
  3. Smält smöret och vispa ner i smeten.
  4. Grädda våfflorna i smörat våffeljärn, ca 1 dl åt gången. Grädda till gyllene och frasiga våfflor.
  5. Servera nygräddade med BOB BARA BÄR & Frukt och en klick grädde.
8 mars 2019
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...