• Meny
  • Sök
  • Kontomeny

Frasiga våfflor med jäst

23 röster
45 m
8 våfflor

Våfflor med jäst istället för bakpulver blir riktigt frasigt goda och håller sig lite bättre. Testa det här receptet nästa gång du dukar upp till våffelkalas! Servera med BOB Squeezy, vispad grädde och  lite färska bär.

45 m
8 våfflor
8 portioner

Du behöver

  • 4 dl mjölk
  • 12,5 g jäst [0,25 förp]
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 100 g smör

Servering

  • 2 dl grädde, vispad
  • BOB Squeezy Blåbär/Hallon

Gör så här

  1. Värm mjölken till fingervarm i en liten kastrull. Dra av från värmen och smula ner jästen. Vispa tills jästen löst sig helt.
  2. Blanda mjöl och salt i en bunke, häll över mjölken och vispa till en helt slät smet utan klumpar. Låt stå i rumstemperatur och jäsa i 30 minuter.
  3. Smält smöret och vispa ner i smeten.
  4. Grädda våfflorna i smörat våffeljärn, ca 1 dl åt gången. Grädda till gyllene och frasiga våfflor.
  5. Servera nygräddade med BOB Squeezy och en klick grädde.
8 mars 2019