Frasiga chicken nuggets med cornflakes och dippsås

POPULÄRT
Frasiga chicken nuggets med cornflakes och dippsås
Foto: TV4
Jennie Walldén KM
Jennie Walldén KM

Frasiga chicken nuggets med cornflakes och dippsås

18 ingredienser

50 min

En riktig famljefavorit - hemlagade chicken nuggets. Krossade cornflakes i paneringen gör dem extra frasiga. Servera med två såser att dippa nuggets, pommes och krispga grönsaker i.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner

Kyckling

  • 700 g kycklingfilé
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 3 ägg, uppvispade
  • 1 l cornflakes
  • matolja, till stekning teka i
  • salt
  • peppar

Dippsås 1

  • 1,5 dl ketchup
  • 0,5 dl sweet chilisås
  • 2 tsk balsamvinäger

Dippsås 2

  • 2 dl majonnäs
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • 1 tsk rökt paprikapulver

Till servering

  • 800 g pommes frites
  • 1 gurka
  • 2 morötter, i stavar
  • 1 röd paprika, i stavar
  • 4 selleristjälkar, i stavar

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Börja med att blanda ihop ingredienserna till respektive dippsås. Ställ åt sidan.
  2. Tillaga pommes strips enligt anvisning på förpackningen.
  3. Lägg cornflakes i en plastpåse och rulla en brödkavel över så att det blir små smulor.
  4. Skär kycklingen i nuggets-bitar, ca 4-5 cm stora. Salta och peppra. Häll mjöl, ägg och cornflakes i tre separata djupa tallrikar.
  5. Vänd kycklingen först mjöl, sen ägg och till sist cornflakes.
  6. Stek kycklingen, i omgångar, i generöst med olja i en varm stekpanna till kycklingen är genomstekt och ytan runtom blivit gyllene och frasig.
  7. Servera dina frasiga chicken nuggets med pommes strips, grönsaksstavar och de härliga dippsåserna!