Frasiga chicken nuggets med cornflakes och dippsås

POPULÄRT
Frasiga chicken nuggets med cornflakes och dippsås
Foto: TV4
Jennie Walldén KM
Jennie Walldén KM

Frasiga chicken nuggets med cornflakes och dippsås

18 ingredienser

50 min

En riktig famljefavorit - hemlagade chicken nuggets. Krossade cornflakes i paneringen gör dem extra frasiga. Servera med två såser att dippa nuggets, pommes och krispga grönsaker i.

Ingredienser

portioner

Kyckling

  • 700 g kycklingfilé
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 3 ägg, uppvispade
  • 1 l cornflakes
  • matolja, till stekning teka i
  • salt
  • peppar

Dippsås 1

  • 1,5 dl ketchup
  • 0,5 dl sweet chilisås
  • 2 tsk balsamvinäger

Dippsås 2

  • 2 dl majonnäs
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • 1 tsk rökt paprikapulver

Till servering

  • 800 g pommes frites
  • 1 gurka
  • 2 morötter, i stavar
  • 1 röd paprika, i stavar
  • 4 selleristjälkar, i stavar

Gör så här

  1. Börja med att blanda ihop ingredienserna till respektive dippsås. Ställ åt sidan.
  2. Tillaga pommes strips enligt anvisning på förpackningen.
  3. Lägg cornflakes i en plastpåse och rulla en brödkavel över så att det blir små smulor.
  4. Skär kycklingen i nuggets-bitar, ca 4-5 cm stora. Salta och peppra. Häll mjöl, ägg och cornflakes i tre separata djupa tallrikar.
  5. Vänd kycklingen först mjöl, sen ägg och till sist cornflakes.
  6. Stek kycklingen, i omgångar, i generöst med olja i en varm stekpanna till kycklingen är genomstekt och ytan runtom blivit gyllene och frasig.
  7. Servera dina frasiga chicken nuggets med pommes strips, grönsaksstavar och de härliga dippsåserna!