Frasiga chicken nuggets med cornflakes och dippsås
Frasiga chicken nuggets med cornflakes och dippsås
18 ingredienser
50 min
En riktig famljefavorit - hemlagade chicken nuggets. Krossade cornflakes i paneringen gör dem extra frasiga. Servera med två såser att dippa nuggets, pommes och krispga grönsaker i.
Ingredienser
Kyckling
- 700 g kycklingfilé
- 1,5 dl vetemjöl
- 3 ägg, uppvispade
- 1 l cornflakes
- matolja, till stekning teka i
- salt
- peppar
Dippsås 1
- 1,5 dl ketchup
- 0,5 dl sweet chilisås
- 2 tsk balsamvinäger
Dippsås 2
- 2 dl majonnäs
- 1 klyfta vitlök, riven
- 1 tsk rökt paprikapulver
Till servering
- 800 g pommes frites
- 1 gurka
- 2 morötter, i stavar
- 1 röd paprika, i stavar
- 4 selleristjälkar, i stavar
Gör så här
- Börja med att blanda ihop ingredienserna till respektive dippsås. Ställ åt sidan.
- Tillaga pommes strips enligt anvisning på förpackningen.
- Lägg cornflakes i en plastpåse och rulla en brödkavel över så att det blir små smulor.
- Skär kycklingen i nuggets-bitar, ca 4-5 cm stora. Salta och peppra. Häll mjöl, ägg och cornflakes i tre separata djupa tallrikar.
- Vänd kycklingen först mjöl, sen ägg och till sist cornflakes.
- Stek kycklingen, i omgångar, i generöst med olja i en varm stekpanna till kycklingen är genomstekt och ytan runtom blivit gyllene och frasig.
- Servera dina frasiga chicken nuggets med pommes strips, grönsaksstavar och de härliga dippsåserna!