Frasig schnitzel med rostad potatis

NYHET
Frasig schnitzel med rostad potatis
Foto: TV4
stefan ekengren profilbild ny
stefan ekengren profilbild ny

Frasig schnitzel med rostad potatis

20 ingredienser

50 min

Krispig fläskschnitzel med rostad potatis och en frisk, krämig currykålsallad med äpple. En klassisk rätt med modern twist, där det frasiga möter det syrliga och krämiga.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner

Schnitzel

  • 4 skivor fläskkotlett, benfri (à ca 120 g)
  • 1 dl majsstärkelse
  • 3 ägg
  • 4 dl ströbröd
  • ca 50 g smör
  • rapsolja
  • salt

Currykålsallad

  • 0,5 spetskål, fint strimlad
  • 3 blad grönkål, bladen repade
  • 2 l vatten
  • salt
  • 2 msk curry
  • 1 äpple, skalat och fint tärnat
  • 2 dl majonnäs
  • 3 msk crème fraîche
  • salt

Rostad potatis

  • 800 g mjölig potatis, klyftad
  • ca 50 g smör
  • rapsolja
  • salt

Gör så här

Håll skärmen tänd

Rostad potatis

  1. Koka potatisklyftorna i saltat vatten i några minuter tills de precis börjar mjukna.
  2. Sätt ugnen på 200 grader varmluft.
  3. Häll av vattnet och låt potatisen ånga av ordentligt.
  4. Vänd runt potatisen med rapsolja och lite salt. Lägg ut på en plåt.
  5. Hyvla eller klicka över smöret och rosta i ugnen ca 40 minuter tills potatisen är gyllene och krispig.

Currykålsallad

  1. Fräs äpple och curry i lite rapsolja tills äpplet mjuknat och curryn blivit aromatisk. Låt svalna.
  2. Blanda den avsvalnade äppel- och curryröran med majonnäs och crème fraiche. Smaka av med salt.
  3. Koka upp vatten med salt. Lägg ner spetskål och grönkål och sjud i ca 1 minut.
  4. Lyft upp kålen och kyl snabbt i isvatten. Låt rinna av och torka väl.
  5. Blanda kålen med curryröran. Ställ kallt till servering.

Schnitzel

  1. Lägg kotletterna i en stor plastpåse och banka ut dem tunt. Använd t ex en kastrull för att banka ut dem.
  2. Salta köttet lätt. Panera kotletterna först i majsstärkelse, därefter i uppvispat ägg och sist i ströbröd.
  3. Stek schnitzlarna gyllene och krispiga i rikligt med rapsolja och smör precis före servering.

Servering

  1. Servera de nystekta schnitzlarna med rostad potatis och generöst med currykålsallad ovanpå eller vid sidan av.