• Meny
  • Sök
  • Kontomeny

Fräsch gurksallad

2 röster
4
Fräsch gurksallad
Foto: TV4

Ett fräscht tillbehör till både fisk och kyckling. Vill du göra den i förväg, blanda dressingen med gurka, apelsinskal och persilja, men vänta med att sallaten tills den ska serveras.

4
4 portioner

Du behöver

  • 1 gurka
  • 1 salladshuvud
  • 1 knippe persilja
  • 1 apelsin

dressing:

  • ca 0,5 dl apelsinsaft
  • 2 msk olivolja
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Tärna gurkan fint, strimla sallaten och hacka persiljan.
  2. Strimla skalet av apelsinen fint för hand eller gärna med ett s.k. zestjärn. Förväll strimlorna hastigt i kokande vatten och låt dem rinna av. Pressa apelsinsaften till dressingen.
  3. Lägg upp allt på ett fat. Blanda dressingen och slå den över.
26 januari 2009