Franska maränger med rawfoodbollar

29 röster
1 h 30 m
4

Franska maränger med rawfoodbollar som är smaksatta med lakrits, hallon och citron blir ett perfekt avslut på helgens middag! Det här receptet ger dig en riktigt god dessert, eller efterrätt, som känns nytänkande.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Visa mer
1 h 30 m
4

Du behöver

Franska maränger:

  • 3 äggvitor
  • 2 dl socker

Rawfoodbollar med citron:

  • 2,5 dl cashewnötter
  • 1 citron, saft och zest
  • 2 msk honung
  • 1,7 dl riven kokos

Rawfoodbollar med hallon:

  • 100 g naturella cashewnötter
  • 2 dl frysta hallon
  • 0,25 tsk vaniljpulver
  • 0,5-1 msk lönnsirap
  • 1 dl riven kokos
  • 2 tsk frystorkade hallon

Rawfoodbollar med lakrits:

  • 12 färska dadlar
  • 1 msk kokosolja
  • 1 msk kokosmjöl
  • 4 tsk lakritspulver
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 krm flingsalt

Gör så här

  1. Maräng
    Häll äggvitor och socker i en värmetålig skål. Skålen sätter du över en kastrull med sjudande vatten och vispar med en elvisp cirka 10 minuter.
  2. Ta skålen från värmen och vispa marängen sval och tjock. Marängen är färdigvispad när du kan vända skålen upp och ned utan att marängen åker ner.
  3. Klicka ut marängerna på ett bakplåtspapper och sätt in i ugnen på 125 grader tills de släpper från bakplåtspappret, cirka 1 timma.
  4. Citronbollar
    Mixa cashewnötterna till ett mjöl. Häll i samtliga ingredienser och blanda noggrant med en träslev.
  5. Häll upp riven kokos i en tallrik för att rulla bollarna i. Rulla bollarna i kokos. Låt bollarna stå i kylen i en timme innan servering. 

  6. Hallonbollar
    Mixa ihop ingredienserna i en matberedare. Forma bollarna hastigt och rulla dem i kokos eller mandelspån.
  7. Sätt in dem i frysen en kort stund om de hunnit bli för mjuka i konsistensen.
  8. Servera dem omedelbart och förvara dem sedan i frysen.
  9. Lakritsbollar
    Mixa alla ingredienser i en matberedare eller mixer till en slät och jämn smet.
  10. Rulla till bollar och rulla bollarna i lakritspulver. Låt stelna i frysen.
17 oktober 2018

Laddar fler recept