Att baka bröd i airfryern är lika gott som smidigt. Dessa enkla bröd svänger du ihop snabbt och enkelt och de smakar himmelskt. Servera med din favoritost och njut!
Ljumma mjölken till 37 grader i en kastrull och rör ut jästen i en skål tillsammans med den ljumma mjölken. Tillsätt salt, honung, linfrö, grahamsmjöl och havregryn.
Rör ner vetemjöl, men spara lite av mjölet till utbakning. Blanda degen ordentligt. Tillsätt eventuellt lite mer vetemjöl – degen ska vara lite klistrig. Knåda på ett mjölat bakbord och dela degen i 6 bitar.
Klipp ut ett bakplåtspapper som passar i airfryern och lägg det i korgen. Forma frallorna och placera dem på bakplåtspappret i airfryern. Pensla med mjölk och strö över sesamfrö och linfrö. Tryck fast fröna lätt med fingrarna.
Låt frallorna jäsa i 45 minuter.
Sätt airfryern på 170 grader. Grädda frallorna i 15 minuter, vänd dem och grädda i ytterligare 10 minuter. Om du vill vara säker på att de är genomgräddade, använd stektermometer – frallorna ska ha en innertemperatur på 94 grader.
Låt frallorna svalna på ett galler innan servering.