• Meny
  • Sök
  • Kontomeny

Pinjenötsbiffar med fetacrème

21 röster
4
Pinjenötsbiffar med fetacrème
Foto: Malte Danielsson
4
4 portioner

Du behöver

Biffar och grönsaker

  • 600 g nötfärs
  • 0,5 dl grädde
  • 1 ägg
  • salt (efter smak)
  • svartpeppar (efter smak)
  • 1 klyfta vitlök
  • 0,5 kruka färsk basilika
  • 5 soltorkade tomater, i olivolja
  • 50 g pinjenötter
  • 1 zucchini (liten)
  • 1 gul paprika
  • 1 röd paprika
  • 1 rödlök
  • olivolja
  • 1 tsk torkad basilika

Fetacrème

  • 200 g fetaost
  • 1 förp lätt crème fraîche [2 dl]
  • 0,5 kruka basilika
  • 4 soltorkade tomater, i olja
  • salt (efter smak)
  • svartpeppar (efter smak)

Gör så här

  1. Biffar och grönsaker
    Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda nötfärs, grädde, ägg, salt och svartpeppar i en skål.
  3. Hacka vitlök, basilika och soltorkade tomater fint och blanda ner i färsen.
  4. Tillsätt pinjenötterna och forma färsen till biffar och lägg på en ugnsplåt.
  5. Skiva squash, paprika och rödlök och lägg på en annan ugnsplåt.
  6. Häll lite olivolja över grönsakerna och strö på salt, svartpeppar och torkad basilika.
  7. Ställ in bägge plåtarna i ugnen i ca 20 minuter.
  8. Byt plats på plåtarna efter halva tiden.
  9. Fetacrème
    Smula fetaosten och blanda med crème fraiche i en skål.
  10. Hacka basilika och soltorkad tomat fint och blanda med fetacrèmen.
  11. Smaka av med salt och svartpeppar.
  12. Servera biffarna med rostade grönsaker och en klick fetacrème.
9 juni 2010