Köttfärs- och rotfruktssoppa

33 röster
4
Köttfärs- och rotfruktssoppa
Foto: Malte Danielsson
4
4 portioner

Du behöver

  • 500 g köttfärs
  • 7 dl blandade rotfrukter, grovt rivna, (t ex morötter, palsternacka, kålrot, rotselleri)
  • 1 gul lök
  • olivolja
  • 13 dl vatten
  • 3 msk kalvfond (eller 2 buljongtärningar)
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 lagerblad
  • 2 tsk timjan
  • salt (efter smak)
  • peppar (efter smak)
  • Servera gärna med ett grovt helkornsbröd

Gör så här

  1. Skala och riv rotfrukterna och löken grovt.
  2. Häll lite olivolja i en stor gryta och lägg i grönsakerna och rör om ett par minuter.
  3. Tillsätt vatten, fond, tomatpuré, lagerblad, timjan, salt och peppar.
  4. Lägg i den råa köttfärsen direkt i grytan och låt koka 15–20 minuter.
  5. Smaka av med mera kryddor eller tomatpuré om det behövs.
  6. Servera gärna med bröd.
31 mars 2010