Vegogryta med keso och gremolata
Vegogryta med keso och gremolata
14 ingredienser
25 min
En god och matig vegetarisk gryta på kikärtor och squash med fräsch kesoröra.
Ingredienser
- 1 gul lök
- 2 gula paprikor
- 1 zucchini
- 40 g smör
- 1 förp kikärtor
- 1 förp tomat
- 1 krm svartpeppar
- 1 grönsaksbuljongtärning
- 1 tsk timjan
- 250 g keso, naturell
- 1 citron
- 1 klyfta vitlök, pressad
- 0,5 dl persilja, hackad
Till servering
- potatis, kokt
Gör så här
- Riv av skalet på halva citronen och lägg det i en skål. Lägg i keson, pressa vitlöken och tillsätt den och vänd ner den hackade persiljan. Låt stå i kylen ett tag.
- Skala och grovhacka löken. Kärna ur paprikan och skär den i bitar tillsammans med squashen. Fräs alla grönsaker i smör en gryta.
- Skölj kikärtorna i ett durkslag och låt rinna av. Rör ner kikärtorna och tomaterna med sitt spad.
- Krydda med peppar, smula i buljongtärningen och tillsätt timjan. Låt allt koka ihop cirka 10 minuter.
- Servera med en klick gremolataröra och kokt potatis.