Foliehalstrad abborre

Foliehalstrad abborre
Foto: TV4

Att tillaga fisk i folie är genialt! Vare sig man lägger dem på glöden som beskrivs i detta recept eller lägger dem i ugnen, i en långpanna på 200 grader i 15 minuter. En klick smör och ett nyp kryddor är det enda som behövs för en riktig festmiddag när man har fått tag på pinfärsk abborre. Servera med färskpotatis.

26 januari 2009
2

Du behöver

  • 2 st abborrar
  • salt
  • Fyllning:
  • 50 g smör
  • 3 msk persilja, hackad
  • 1 tsk dragon
  • 1 tsk körvel
  • 2 msk gräslök, hackad

Gör så här

  1. Rensa och fjälla fisken. Salta inuti.
  2. Arbeta ihop fyllningen och fördela inuti fiskarna. Slå in dem i foliepaket.
  3. Lägg dem direkt på glöden och vänd runt ca 5 min på sida eller tills köttet är genomstekt.
Kommentera receptet

Fler goda recept