Foliehalstrad abborre

Foliehalstrad abborre
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Foliehalstrad abborre

7 ingredienser

Att tillaga fisk i folie är genialt! Vare sig man lägger dem på glöden som beskrivs i detta recept eller lägger dem i ugnen, i en långpanna på 200 grader i 15 minuter. En klick smör och ett nyp kryddor är det enda som behövs för en riktig festmiddag när man har fått tag på pinfärsk abborre. Servera med färskpotatis.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner
  • 2 abborrar
  • salt

Fyllning:

  • 50 g smör
  • 3 msk persilja, hackad
  • 1 tsk dragon
  • 1 tsk körvel
  • 2 msk gräslök, hackad

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Rensa och fjälla fisken. Salta inuti.
  2. Arbeta ihop fyllningen och fördela inuti fiskarna. Slå in dem i foliepaket.
  3. Lägg dem direkt på glöden och vänd runt ca 5 min på sida eller tills köttet är genomstekt.