Focaccia - Se & gör

Focaccia - se och gor
Foto: TV4
Isabella Morrone
Isabella Morrone

Focaccia - Se & gör

6

10 ingredienser

1.5 h

Sätt på klippet och se exakt hur Isabella Morrone går till väga för att få till den perfekta focaccian. Så gott att servera med endast lite olivolja eller till maten.

Ingredienser

  • 350 g Manitoba cream mjöl
  • 150 g vetemjöl (00 mjöl)
  • 300 g vatten, fingervarmt
  • 8 g jäst
  • 30 g extra virgin olivolja
  • 1 msk honung
  • 10 g salt

Salamoia

  • 1 dl extra virgin olivolja
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk flingsalt

Gör så här

  1. Lös upp jäst och vatten i en bunke.
  2. Blanda i resterande ingredienser och knåda ihop till en jämn deg. Låt jäsa i bunke i ca 40 minuter.
  3. Smörj en långpanna med ordentligt med olivolja. (Du behöver en stor panna eller två mellanstora till hela satsen).
  4. Häll i degen och fördela ut den genom att blöta händerna med vatten och få ut degen helt till kanterna.
  5. Degen ska vara ganska tunn, ca 3-5 cm. Låt jäsa i ca 15 minuter.
  6. Sätt ugnen på 200 grader.
  7. Mixa sedan salamoian i en kannmixer, häll ut den över degen, massera in den i degen och tryck med fingertopparna så det blir små hål i degen.
  8. Baka av i ugnen i ca 12-15 minuter.
  9. Stjälp upp på ett galler så den får svalna.