Focaccia med Quattrocento

Focaccia med Quattrocento Granarolo
Foto: Granarolo

Focaccia med Quattrocento

12 ingredienser

2 h

Vem kan motstå italiensk focaccia? Med Quattrocento på är njutningen total. Magnifico!

Granarolo Quattrocento
Granarolo Quattrocento

Granarolo Quattrocento

En italiensk hårdost gjord av mjölk från Granarolos egna gårdar. Finns som 1 kg och 150 g.

Läs mer

Ingredienser

portioner bröd

Focaccia

  • 50 g jäst
  • 6 dl vatten
  • 1 dl olivolja
  • 1 msk honung
  • ca 10-12 dl vetemjöl
  • salt

Topping

  • olivolja
  • oliver, urkärnade
  • körsbärstomater
  • färsk basilika
  • färsk salvia
  • 150 g Granarolo Quattrocento

Gör så här

  1. Lös upp jästen i vattnet och häll sedan ner olja, honung, mjöl och salt. Knåda degen i 5 minuter, den ska fortfarande vara lite kladdig. Ringla över olja, täck med plastfolie och låt jäsa i rumstemperatur till dubbel storlek.
  2. Olja sedan botten på 4 runda, ugnsfasta formar. Dela degen i 4 delar och lägg varje bit i en form. Vik ihop degen ett par gånger och forma till runda bröd. Jäs sedan de fyra degarna övertäckta i 30 minuter.
  3. Sätt ugnen på 250 grader. Ringla olja över de fyra bröden och dekorera med tomat, oliver och örter. Toppa med riven Granarolo Quattrocento och grädda i nedre delen av ugnen i 20-25 minuter. Buon Appetito!
TIPS!
Italienska tips från Granarolo!
Smashed broccoli Granarolo

Italienska tips från Granarolo!

Goda middagar med ricotta, burrata, mozzarella och Quattrocento

Läs mer