Flat bread pizza med lammfärs och mynta

30 m
4
Spela video Flat bread pizza med lammfärs och mynta
Foto: TV4

Att baka pizza på färdigt bröd som tortillas eller tunnbröd är lika enkelt som gott. Här toppar Sandra Mastio med stekt lammfärs, fetaost, mozzarella och mynta. Otroligt gott!

22 april 2017
30 m
4

Du behöver

  • 4 klyftor vitlök
  • 1 msk smör, till stekning
  • 3 msk tomatpuré
  • 250 g lammfärs
  • 2 tsk oregano
  • 2 tsk mynta
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 msk citronzest
  • 0,5-1 dl vatten
  • 200 g fetaost
  • 3 st mozzarella
  • 4 tjockare tortillabröd/stora pitabröd/stora tunnbröd
  • 1 rödlök
  • 1 dl svarta kalamataoliver, hackade
  • 1 kruka basilika
  • olivolja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på maxtemperatur, gärna med undervärme. Låt plåtarna stå inne i ugnen medan den värms upp.
  2. Stek vitlöken lätt brynt i smöret, lägg ner tomatpurén och stek i ytterligare 1 minut under omrörning. Lägg ner färsen och krydda med oregano, mynta, salt, peppar. När färsen är färdigstekt häller du över vatten och citronzest och låter det hela koka samman till en tjock färs.
  3. Riv mozzarellan och fetaosten och blanda de två, strö ett tunt lager över pizzabottnarna som du lagt på bakplåtspapper. Spara en del av osten till servering. Fördela färs över osten, ca 1 dl per pizza. Skär rödlöken i tunna båtar och lägg dem över färsen och toppa till sist med oliverna.
  4. Ställ om ugnstemperaturen till 230 grader varmluft. Ta ut en plåt ut ugnen och dra över pizzorna på bakplåtspapperet kvickt. Kör in plåten i nedre halvan av ugnen och låt grädda tills osten i botten smält och löken blivit mjukare och lite svedd.
  5. Ta ut pizzan och strö över resten av osten som kommer börja smälta, toppa med färska örter och en härlig olivolja. Ät genast.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept